Poola põllumehed blokeerivad peaaegu kogu piiriliikluse Ukrainaga (6)

Postimees
Copy
Poola põllumehed avaldavad meelt Dorohuski piiriületuspunktis.
Poola põllumehed avaldavad meelt Dorohuski piiriületuspunktis. Foto: Jakun Orzechowski / Agencja Wyborcza.pl / Reuters / Scanpix

Poola põllumehed suurendavad teisipäeval Ukraina piiril meeleavaldusi, blokeerides peaaegu kogu liikluse kahe riigi vahel. Põllumeeste sõnul soovivad nad meeleavaldusega päästa enda elatist, Kiievi sõnul kahjustab aga see riigi julgeolekut.

Poola põllumehed takistavad endiselt veokitel läbida kuut piiriületuspunkti Ukraina-Poola piiril. «Kogu liikluse täielik blokaad piiriületuspunktides,» ütles Poola põllumeeste liidu Solidaarsus pressiesindaja Adrian Wawrzyniak. Wawrzyniak ütles, et kuigi sõjaline abi lastakse läbi, blokeeritakse ka reisijateliiklus, mitte ainult veoautod. Ta ütles, et blokaad toimub ka sadamates ja kiirteedel.

Kiievi sõnul ei ole tema põllumajandustoodete eksport läbi Ida-Euroopa ELi turge kahjustanud. Ukraina veoettevõtjad teatasid kavatsusest korraldada rahumeelne ööpäevaringne meeleavaldus kolmes piiripunktis, mille Poola põllumehed on juba blokeerinud. Meeleavaldus on planeeritud 15. märtsini.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles