MUSK MÕTLES ÜMBER? X taastas pooleks tunniks suletud Navalnaja konto (5)

Postimees
Uuendatud 20. veebruar 2024, 15:41
Copy
Julija Navalnaja
Julija Navalnaja Foto: YVES HERMAN / AFP / SCANPIX

Sotsiaalmeediaettevõte X (endise nimega Twitter) pani täna umbes pooleks tunniks kinni reedel 47-aastaselt surnud Vene opositsioonitegelase Aleksei Navalnõi lese Julija Navalnaja konto, viidates võimalikule rikkumisele.

Navalnaja oli konto registreerinud alles eile, selle ajaga jõudis ta koguda üle 94 000 jälgija. X ei ole Navalnaja konto kustutamist (ja seejärel taasavamist) kommenteerinud – konto juurde on märgitud vaid, et see kõrvaldati, kuna rikub väidetavalt sotsiaalvõrgustiku reegleid.

Pärast rahvusvahelisse meediasse jõudmist umbes kella 15.30 paiku taastati ligipääs Navalnaja kontole.

Navalnaja kommenteeris täna lõunal Xis Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi öeldut, kes pidas Navalnõi lese süüdistusi Venemaa riigipea suhtes vulgaarseteks ja alusetuteks.

«Mind ei huvita, kuidas mõrtsuka pressisekretär minu sõnu kommenteerib. Andke tagasi Aleksei surnukeha ja laske ta väärikalt matta, ärge keelake inimestel temaga hüvasti jätta,» kirjutas Navalnaja. «Ja ma ütlen kõigile ajakirjanikele, kes siiani küsivad küsimusi: ärge küsige minu, vaid Aleksei kohta.»

Samuti jagas Navalnaja enda kontol Navalnõi ema Ljudmilla tänast videot, kus ta pöördub Vladimir Putini poole nõudmisega Navalnõi surnukeha üle anda.

Eile postitas Navalnaja kontolt videopöördumise, kus teatas, et jätkab abikaasa poolelijäänud tööd ning kutsus üles jätkama võitlust Putini režiimi vastu.

«Tere! Siin Julija Navalnaja,» alustas ta pöördumist. «Minu asemel peaks siin olema üks inimene, aga selle inimese tappis Vladimir Putin.»

«Ma jätkan Aleksei Navalnõi tööd. Ma jätkan võitlust meie riigi eest. Ja ma kutsun teid üles minuga koos seisma. Jagama mitte ainult leina ja lõputut valu, mis meid ümbritseb ja ei jäta. Ma palun teil jagada minuga raevu. Raevu, viha, vihkamist nende vastu, kes julgevad tappa meie tulevikku. ... Ei ole häbiväärne teha vähe, häbiväärne on mitte midagi teha. Häbiväärne on lasta end hirmutada...» märkis Navalnaja.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles