Porošenko õhutas kiirendama kindlustuste ehitamist Eesti eeskujul (1)

Copy
Ukraina endine riigipea Petro Porošenko rääkimas ajakirjanikega Kiievi kohtus 28. jaanuaril 2022. aastal.
Ukraina endine riigipea Petro Porošenko rääkimas ajakirjanikega Kiievi kohtus 28. jaanuaril 2022. aastal. Foto: Genya Savilov / AFP / Scanpix

Ukraina võimud peavad viivitamatult rajama kindlustusi, sellele tuleks nüüd suunata maksimaalsed ressursid – nii organisatsioonilised, rahalised kui inimlikud, ütles erakonna Jevropiska Solidarnost juht ja endine riigipea Petro Porošenko telesaates.

«Peavad olema kindlustused. Sõdurid peavad minema ettevalmistatud positsioonidele. Või isegi taganema, kui selleks on vajadus ja selline on sõjaväe juhtkonna otsus, siis peab olema teine ja kolmas kaitseliin, varustatud punkrid, varustatud tulepunktid, kuhu meie sõdurid lähevad,» ütles Porošenko.

«Andsin 2014. aastal igale oblastivalitsuse juhile rindelõigu, määrasin igale üksikule kindlustatud punktile, eelpostile tüüpprojekti ja andsin kaks ja pool kuud ehitamiseks. Ja kui oblastivalitsus ei tulnud ülesandega toime, siis kuberner või asekuberner vallandati või läks vangi,» meenutas Ukraina järjekorras viies president oma kogemust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles