Suurbritannia tuumaraketi katsetus ebaõnnestus teist korda järjest – rakett kukkus allveelaeva kõrval merre (1)

Postimees
Copy
Briti kaitseministeeriumi 21. veebruaril 2024. aastal avaldatud videokaader näitab HMS Vigilantilt tulistatud raketti, mis tulistas relvastamata ballistilise raketi Trident II (D5).
Briti kaitseministeeriumi 21. veebruaril 2024. aastal avaldatud videokaader näitab HMS Vigilantilt tulistatud raketti, mis tulistas relvastamata ballistilise raketi Trident II (D5). Foto: MOD/AP/Scanpix

Suurbritannia kuningliku mereväe allveelaeva Trident-raketi, mis on mõeldud tuumalõhkepeade kandmiseks, katsetamine ebaõnnestus juba teist korda järjest.

Nii Briti kaitseminister Grant Shapps kui ka mereväe juht Admiral Ben Key olid jaanuaris relvastamata raketi Trident II väljalasknud laeva HMS Vanguardi pardal. Katsetus toimus USA idaranniku lähistel.

Trident-rakett pidi lendama tuhandete kilomeetrite kaugusele Brasiilia ja Lääne-Aafrika vahele Atlandi ookeani. Esimesena ebaõnnestumisest kirjutanud ajalehega The Sun rääkinud anonüümse allika sõnul lasti rakett küll välja, kuid pärast seda ei juhtunud midagi ning see kukkus paari meetri kaugusel otse laeva kõrval lihtsalt merre. Väidetavalt ei töötanud raketi kanderaketid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles