Uuring: eurooplased on Ukraina võidu suhtes kahtlevad (11)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Meeleavaldajad kandsid eelmisel nädalal toimunud Müncheni julgeolekukonverentsi ajal kesklinnas küll Ukrainat toetavaid plakateid, kuid samas näitas Euroopa Välissuhete Nõukogu uuring, et vaid kümme protsenti Saksa vastajatest usub Ukraina võitu.
Meeleavaldajad kandsid eelmisel nädalal toimunud Müncheni julgeolekukonverentsi ajal kesklinnas küll Ukrainat toetavaid plakateid, kuid samas näitas Euroopa Välissuhete Nõukogu uuring, et vaid kümme protsenti Saksa vastajatest usub Ukraina võitu. Foto: Peter Kneffel/Scanpix

Euroopa Välissuhete Nõukogu (ECFR) läbi viidud uuring paljastab, et enne Ukraina-Venemaa täiemahulise sõja teist aastapäeva on eurooplaste usk Ukraina lõplikku võitu väike ning pigem usutakse, et sõda lõpeb Ukraina ja Venemaa kokkuleppega.

Värskelt avaldatud avaliku arvamuse uuring viidi jaanuaris läbi 12 Euroopa riigis ning küsimustikule vastas 17 000 eurooplast. Uuringusse valitud riikidest (vt graafikuid) on Poola ainuke, kes jagab piiri Venemaaga.

Küsitletud ei ole näiteks agressorile kõige lähemal elavaid Balti riikide elanikke ega soomlasi, mis võib lõpptulemustele mõju avaldada, ehk uuring võib pigem näidata Lääne- ja Lõuna-Euroopa riikide elanike arvamust.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles