Mida hapumaks läksid viimastel aastatel Hiina suhted USA ja Euroopaga, seda enam tõi Peking koju tagasi võõrsile loomaaedadesse laenule antud hiidpandasid, kuid nüüd on tehtud kannapööre ja ühe esimese märgina pandadiplomaatia jõulisest naasmisest jõuavad uued bambuskarud peagi San Diego loomaaeda.

USA idarannikul asuv San Diego loomaaed saatis oma viimased bambuskarud tagasi Hiinasse ligi viis aastat tagasi ning poliitiliste pingete tulemusel viidi Ameerika Ühendriikidest järgnevate aastatega minema peaaegu kõik nende liigikaaslased. Loomaaiaametnikud kinnitasid nüüd uudisteagentuurile AP, et kui paberimajandusega kõik korda saab, peaks üks isane ja üks emane hiidpanda jõudma San Diegosse taas ehk tänavu suve lõpuks.

Äsja allkirjastas Hiina looduskaitse liit koostööleppe lisaks San Diego loomaaiale ka Hispaania pealinna Madridi loomaaiaga ning kõnelused «uueks koostööks pandade kaitsmisel» käivad Washingtoni loomaaiaga USAs ja Austrias Viinis asuva Schönbrunni loomaaiaga, vahendas Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua.

Kommentaarid
Copy