MAAILMA PIRAKAIM MADU Amazonase vihmametsast avastati kuni pool tonni kaaluv anakonda liik

Postimees
Copy
Roheline anakonda. Nüüd on selgunud, et tegelikult eksisteerib kahte eri liiki rohelisi anakondasid, mis siis, et välimuselt on nad väga sarnased.
Roheline anakonda. Nüüd on selgunud, et tegelikult eksisteerib kahte eri liiki rohelisi anakondasid, mis siis, et välimuselt on nad väga sarnased. Foto: Capital Pictures / SFS / Scanpix

Teadlased tegid kindlaks, et sügaval Amazonase vihmametsas elutseb seni tuvastamata hiidanakonda liik, mis võib kasvada kuni 7,5 meetrit pikaks ja kaaluda ligi 500 kilogrammi – seega on tegemist maailma teadaolevalt pikima ja raskeima maoga.

Seni tunti nelja liiki anakondasid, neist suurim roheline anakonda, mille kodupaigaks on Lõuna-Ameerika troopilised alad Amazonase, Orinoco ja Essequibo jõgikonnas ja sealsetel märgaladel. Anakondad on suurpärased ujujad, kuid maismaal liiguvad kogukad roomajad vaevaliselt, mistõttu varitsevad nad oma saakloomi, kerivad end nende ümber, lämmatavad nad ja neelavad seejärel tervelt alla.

Seni teada olnud rohelise anakonda emased esindajad võivad kasvada umbes seitse meetrit pikaks ja kaaluda 250 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles