Navalnõi fondi juht: Putin tappis Navalnõi, kuna läbirääkimised tema vahetamiseks olid lõpusirgel (2)

Postimees
Copy
Navalnõi mälestuspaik Barcelonas.
Navalnõi mälestuspaik Barcelonas. Foto: Nacho Doce / Reuters / Scanpix

Aleksei Navalnõi Korruptsioonivastase Võitluse Fondi juht Maria Pevtšihh ütles täna ühismeedias, et Venemaa riigijuht Vladimir Putin tappis opositsioonitegelase Aleksei Navalnõi, kuna läbirääkimised viimase väljavahetamiseks olid lõppemas.

Pevtšiki sõnul oli plaanis Navalnõi välja vahetada Saksamaal eluaegset vanglakaristust kandva FSB palgamõrvari Vadim Krassikoviga. Berliini kohus mõistis ta 2021. aastal vangi 2019. aasta 23. augustil tšetšeeni päritolu Gruusia kodaniku Tornike Kavtarašvili mahalaskmise eest.

«Navalnõi pidi saama järgnevatel päevadel vabaks, sest me olime jõudnud tema vahetamises kokkuleppele,» märkis fondi juht, kelle sõnul pakuti veebruari alguses Putinile tehingut Krassikovi väljavahetamiseks Navalnõi vastu.

Aga Putin ei soovinud näha Navalnõid vabadusse naasmas, seega otsustas ta opositsioonijuhi tappa, arvas Pevtšihh.

15. veebruari õhtul ehk päev enne Navalnõi surma sai Pevtšihh teada, et läbirääkimised Navalnõi väljavahetamiseks Krassikoviga on jõudnud lõppfaasi. Pevtšik arvas, et Putini jaoks oli Navalnõi vihkamine sedavõrd suur kinnisidee, et ta tegutses enda ja oma ratsionaalsete huvide kahjuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles