Palestiina omavalitsus otsib võimuvangerdusega rolli sõjajärgses Gazas (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Oma valitsuse tagasiastumisest teatanud Palestiina omavalitsuse peaminister Mohammad Shtayyeh eile omavalitsuse presidendi Mahmoud Abbasi pildi ees.
Oma valitsuse tagasiastumisest teatanud Palestiina omavalitsuse peaminister Mohammad Shtayyeh eile omavalitsuse presidendi Mahmoud Abbasi pildi ees. Foto: Zain Jaafar/AFP/Scanpix

Palestiina omavalitsuse peaminister Mohammad Shtayyeh astus koos oma kabinetiga tagasi, avades sellega tee tulevikus ka Gazat hõlmava võimukoostöö ehitamiseks, nagu on kutsunud üles Araabiamaad ja Ameerika Ühendriigid.

«Järgmine etapp ja sellega seotud väljakutsed nõuavad uut valitsust ja poliitilisi meetmeid, mis võtavad arvesse uut reaalsust Gaza maakitsusel,» lausus Shtayyeh eile.

Alates 2019. aastast peaminister olnud rahvusliku erakonna Fatah' liige Shtayyeh kutsus üksmeelele palestiinlaste seas ja omavalitsuse võimu laiendamisele kõigile palestiinlaste aladel, vahendas uudisteagentuur AFP. 2007. aastast saadik piirdub omavalitsuse kontroll vaid osaga okupeeritud Läänekaldast, samas kui Gaza sektorit valitseb islamistlik äärmusrühmitus Hamas. Valimisi pole palestiinlaste territooriumil peetud 2006. aastast saadik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles