ÜLEVAADE Poola põllumeeste mäss ähvardab blokeerida ühendustee ka Baltikumiga (5)

Copy
Põllumehed blokeerisid eelmisel nädalal Poola ja Tšehhi piirisilla Cieszyns, et avaldada meelt ELi roheleppest tulenevate keskkonnanõuete ja Ukrainast pärit põllumajandussaaduste impordi vastu, mida peetakse ebaõiglaseks.
Põllumehed blokeerisid eelmisel nädalal Poola ja Tšehhi piirisilla Cieszyns, et avaldada meelt ELi roheleppest tulenevate keskkonnanõuete ja Ukrainast pärit põllumajandussaaduste impordi vastu, mida peetakse ebaõiglaseks. Foto: Jarek Praszkiewic/EPA/SCANPIX

Poola põllumehed laiendavad proteste, tehes valitsuse survestamiseks katseid isoleerida kaubavahetus kõigil olulistel Poola piirilõikudel.

Traktorite ja teiste põllutöömasinatega blokeeritakse maanteid, mis ühendavad Poolat Leedu, Saksamaa, Slovakkia ja Tšehhiga. Eesmärk on näidata ja tõendada, et Ukraina teravili ei liigu Poolast välja, nagu Euroopa Liidus (EL) kokku lepitud, vaid jääb Poola turule ja tühjendab hinnakonkurentsis alla jäävate kohalike põllumeeste rahakotte.

Nädala lõpuks valmistatakse ette kaht meeleavaldust, millest üks toimub Poola ja Saksamaa piiripunktis Świeckos ning teine Poola ja Leedu piiripunktis Budzisko-Kalvarijas.

Leedu piiripunktis plaanivad Poola põllumehed peatada sisuliselt kõik veokid, mis nende arvates võivad vedada Ukraina teravilja või muid põllusaadusi, selgitas Leedu rahvusringhäälingule LRT-le Poola põllumeeste aktsiooni üks korraldajatest Karol Pieczyński.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles