BLOGI JA VIDEO AASTAKÕNEST Putin süüdistas läänt tuumaohu tekitamises ja kiitis Venemaa majandusvõimu (6)

Uuendatud 29. veebruar 2024, 14:27
Copy
Venemaa president Vladimir Putin 29. veebruaril 2024. aastal Moskva kesklinnas pidamas oma iga-aastast riigikõne.
Venemaa president Vladimir Putin 29. veebruaril 2024. aastal Moskva kesklinnas pidamas oma iga-aastast riigikõne. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin pidas täna parlamendisaadikutele ja rahvale Moskvast kõne olukorrast riigis, andes palju valimislubadusi ja kiites riigi majandusarengut. Kõne alguses kostis ka tavapärane lääne siunamine ja ähvardamine. Tegemist oli libapresidendivalimiste-eelse kõnega. Presidendivalimisi etendatakse Venemaal 15.–17. märtsil. Postimees vahendas kõnet video ja blogina. 

Venemaa autoritaarne riigipea hoiatas aastakõnes lääneriike, et Venemaal on relvad, mis võivad ulatuda nende territooriumideni ning et lääne ähvardused tekitavad tõelise tuumasõja ohu.

«Nad peaksid lõpuks mõistma, et meilgi on relvad, mis suudavad tabada sihtmärke nende territooriumil. Kõik, mille peale Lääs tuleb, loob tõelise konfliktiohu tuumarelvade kasutamisega ning seega tsivilisatsiooni hävitamise,» ütles Putin.

Putin väitis ka Vene armee suurendas oma lahinguvõimekust ja liigub enesekindlalt edasi kõikjal piki Ukraina rinnet. «Relvajõudude lahinguvõimekus on suurenenud mitmekordselt. Nad liiguvad enesekindlalt edasi mitmes piirkonnas,» ütles Putin.

Viimati pidas Putin aastakõne 2023. aastal ja siis lubas ta jätkata sõjategevust Ukrainas ning tõrjuda relvi, mida lääs saadab nende piirile. 2022. aastal jättis Putin traditsioonilise aastakõne vahele. Venemaa põhiseaduse järgi peaks president esinema pöördumisega parlamendi poole korra aastas.

Tagasi üles