Saksa merevägi nurjas Punasel merel huthide rünnaku, kuid oleks alla tulistanud ka USA drooni

Copy
USA õhuväe seiredroon MQ-9 Reaper.
USA õhuväe seiredroon MQ-9 Reaper. Foto: Tsgt. Emerson Nunez/Us Air/ZUMA/Scanpix

Punase mere laevaliiklust turvama saadetud Saksa fregatt lõi edukalt tagasi huthi mässuliste rünnaku, teatasid relvajõud ööl vastu kolmapäeva. Saksa meedia teatel oleks aluselt lastud raketid peaaegu hävitanud ka USA seiredrooni.

Mereväefregatt Hesse tulistas teisipäeva õhtul drooni alla, öeldi X-is. «Natuke aega hiljem lähenes teine droon. Meeskond rakendas taas kaitsemeetmeid ja tabas sihtmärki,» ütles sõjavägi. Laev ega meeskond kannatada ei saanud, lisati teates.

Saksa meedia teatel oleks operatsiooni käigus peaaegu alla tulistatud ka USA seiredroon. Laeva radarisüsteem registreerisid lähistel tiirelnud USA drooni MQ-9 Reaper vaenulikuna, teatas Der Spiegel. Aluselt lasti seepeale välja kaks maa-õhk tüüpi raketti SM-2, kuid nende lend nurjus ja kukkusid merre. Kui tehnoloogia ei oleks alt vedanud, oleks droon alla tulistatud.

Nädalavahetusel piirkonda jõudnud Saksa fregatt Hesse on Punasel merel osana 19. veebruril alanud Euroopa Liidu missionist, millega aidatakae kaitsta kaubalaevu Jeemeni huthi mässuliste rünnakute eest. Huthi mässulised alustasid novembris solidaarsusest Gaza sõjas kannatavate palestiinlastega Punasel merel kaubalaevade kimbutamist.

USA-l on piirkonnas oma mereväekoalitsioon ja koos Suurbritanniaga on nad teinud huthidele rünnakuid Jeemenisse. Missioonile on laevu lubanud saata ka Prantsusmaa, Itaalia ja Belgia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles