ÜLEVAADE Saksa vasakäärmuslik terrorist peitis end kolm kümnendit Berliini linnakära keskel (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Uurijad kannavad Berliinis Kreuzbergi linnaosas välja tõendeid vasakäärmuslikus terrorismis kahtlustatava Daniela Klette korterist.
Uurijad kannavad Berliinis Kreuzbergi linnaosas välja tõendeid vasakäärmuslikus terrorismis kahtlustatava Daniela Klette korterist. Foto: Paul Zinken/DPA/AP/Scanpix

Sel nädalal pärast ligi kolme kümnendit jooksus olemist kinni nabitud Saksa vasakäärmusliku terrorirühmituse Punaarmee Fraktsiooni (RAF) liige Daniela Klette elas hoolimata politsei pingutustest tema leidmiseks igati avalikult Berliini kesklinnas ja oli aktiivne ka ühismeedias.

Nüüdseks 65-aastase Klette vahistas politsei nädala alguses, kuid veel eile pidid tema koduks olnud Kreuzbergi linnaosa naabrid taluma ebamugavusi, kui korrakaitsjad tassisid naise korterist lisaks varem leitud tulirelvadele ja laskemoonale välja vähemalt ühe granaadi ja kaks muud ohtlikku eset.

Prokuratuuri esindaja ütles uudisteagentuurile DPA, et tegemist oli sõjarelvadega. Avalik-õigusliku ringhäälingu NDR andmeil leiti korterist tankitõrje granaadiheitja ja täisautomaatseid tulirelvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles