Texases tekitasid ulatuslikku kahju mitu keeristormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides Texase osariigis möllas eile mitu tornaadot, millest üks tabas maad vaid seitsme kilomeetri kaugusel Dallase kesklinnast.

Kõik lennud Dallas/Fort Worthi rahvusvahelisel lennuväljal tühistati ja reisijad suunati tornaadovarjenditesse. Ettevõtte American Airlines eestkõneleja teatas 450 lennu tühistamisest, Southwest Airlines jättis ära 45 reisi.

Pealtnägijate ja kohaliku meedia kirjelduste kohaselt paiskasid keeristormid suuri haagisveokeid õhku nagu mänguautosid ja purustasid elumaju.

Viimastel andmetel sai kahjustada sadu hooneid ja rohkem kui sada lennukit. Inimohvritest pole siiski teatatud.

«Me oleks täna nagu kuuli eest kõrvale põiganud,» märkis üks kohalik võimuesindaja.

«Praeguseks pole inimohvritest teatatud ja keegi pole ka raskelt vigastada saanud,» kinnitas ka Arlingtoni linnapea Robert Cluck oma ametlikus avalduses.

«Ent on siiski veel varavõitu, politsei ja päästjad alles uurivad mitmel pool kahjustuste ulatust, mida keeristormid tekitasid ärihoonetele, kodudele ja sõidukitele,» hoiatas linnapea.

Ühendriikides on sel aastal keeristormides surma saanud 57 inimest. Eelmise aasta tornaadohooajal hukkus USAs aga koguni 550 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles