Champs-Élysées' põllumeeste protestil peeti kinni 66 inimest (1)

Uuendatud 1. märts 2024, 12:13
Copy
Prantsusmaa põllumeeste meeleavaldus täna hommikul Pariisis asuva Triumfikaare juures.
Prantsusmaa põllumeeste meeleavaldus täna hommikul Pariisis asuva Triumfikaare juures. Foto: Thomas Samson

Pariisis Champs-Élysées'l peeti põllumeeste protestil kinni 66 inimest, ütles kohalik politsei täna.

Prantsuse põllumehed protesteerisid täna hommikul Pariisi Triumfikaare lähedal, öeldes, et nende tegevuse eesmärgiks on prantsuse põllumajanduse päästmine.

«Maaelu koordineerimise liit võtab Triumfikaare sümboolselt ja rahumeelselt üle,» seisis sotsiaalmeediaplatvormile X postitatud avalduses.

Põllumehed ümbritsesid Champs-Élysées'l asuva monumendi heinahunnikutega, ning lehvitasid meeleavaldusel erinevaid lippe ja plakateid.

Axel Masson rääkis, et tuli umbes saja kaaslasega rahulikult ja seaduskulekalt Champs-Élysées'le juba kell 3 hommikul.

Mõned põllumehed jagasid Triumfikaarel ringteel ummikus seisvatele autojuhtidele kottidega kartuleid. Mitu meest ajas enne kinnipidamist politseinikega juttu.

Tegu olevat appikarjega Prantsusmaa põllumajanduse päästmiseks. Me tahame kiiret tegutsemist, et päästa 45 protsenti farmidest, mis on finantsraskustes.

Masson ütles, et talunikud asetasid pärja finatsraskustest enesetapule tõugatud ametivendade mälestuseks.

Prantsuse põllumehed on pärast valitsuse lubatud reforme jätkanud teede blokeerimist, rehvide süütamist ning supermarketite piiramist, öeldes, et vajavad veel rohkem tegusid.

Põllumajandustootjad kogu mandril on nädalaid protestinud nende sõnul liiga koormavate keskkonnareeglite, väljastpoolt Euroopa Liitu pärit odava impordi ja madalate sissetulekute üle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles