Ukraina relvajõudude ülem: olukord rindel on raske, kuid kontrolli all

Postimees
Copy
Kaitseminister Rustem Umerov (vasakult esimene) ja relvajõudude ülem Oleksandr Sõrskõi (vasakult paremal) külastasid rindelähedasi positsioone.
Kaitseminister Rustem Umerov (vasakult esimene) ja relvajõudude ülem Oleksandr Sõrskõi (vasakult paremal) külastasid rindelähedasi positsioone. Foto: Ukraina relvajõudude peastaap/AFP/Scanpix

Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi andis ülevaate rindel sõdivate üksuste juhtimisest. Tema sõnul on olukord rindel endiselt raske, kuid kontrolli all.

Sõrskõi külastas Ukraina idaosa rindelõikudel sõdivaid üksuseid. «Kolme päevaga sai täiesti selgeks, miks sama isikkoosseisu, relvastuse ja sõjavarustuse näitajate puhul õnnestub mõnel brigaadil vaenlase rünnakuid tagasi hoida ja positsioone hoida, teistel aga mitte,» märkis ülemjuhataja.

«Eelkõige sõltub see brigaadiülemast, tema väljaõppe tasemest, kogemustest, võimest teha adekvaatseid ja tasakaalustatud otsuseid ning arusaamisest täielikust vastutusest antud ülesannete täitmise ning oma alluvate elu ja tervise eest,» lisas Sõrskõi, kelle sõnul mängib suurt rolli brigaadi staabi väljaõppe ja koordineerimise tase, mille kaudu ülem oma volitusi teostab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles