ÜLEVAADE Külmavereline Maroko narkoparun pani Hollandi õigusriigi kahtluse alla (1)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Eluks ajaks vangi mõistetud narkoparuni Ridouan Taghi kohtuprotsessi turvasid kümned politseinikud.
Eluks ajaks vangi mõistetud narkoparuni Ridouan Taghi kohtuprotsessi turvasid kümned politseinikud. Foto: Artur Kuus

Hollandi ajaloolisel, kuus aastat kestnud kohtuprotsessil mõistis Amsterdami ringkonnakohus narkoparun Ridouan Taghi mitme mõrva eest eluks ajaks vangi. Taghi ja tema kaassüüdistavate tegutsemine oli niivõrd jõhker, et riigis tekkis küsimus, kas Hollandit valitseb narkojõukude võim.

Marokos sündinud 46-aastane Taghi kolis Hollandisse 1980. aastal ja jäi juba nooruses vahele mitmete pisikuritegudega. Ta jättis 17-aastaselt kooli pooleli ja hakkas hoopis püüdlema kuritegeliku maailma tippu. Vaatamata eelmistele kuritegudele suutis Taghi ennast politsei radarilt aastaid eemale hoida.

Taghi ja tema kaassüüdistatavad kuuluvad Mocro-maffia jõuku, selle liikmed on peamiselt Maroko ja Antillide päritolu. Taghi juhitavat organisatsiooni peeti üheks Hollandi ja ka Euroopa suurimaks kokaiiniga kaubitsevaks jõuguks.

Taghi Mocro-maffia tegutses külmavereliselt. Kõik, kes nende kokaiiniärile ebameeldivusi valmistasid või nende kohta politseile infot andsid, tuli kõrvaldada. Atentaate korraldasid Taghi gängiliikmed kõhklusteta nii käepäraste kui ka loominguliste vahenditega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles