Pikalt Orbánile pesa pakkunud europartei näeb temas nüüd punast joont

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Ursula von der Leyen polnud tosin aastat tagasi Bukarestis peetud Euroopa Rahvapartei kongressi ajal veel pildil, eile aga saabus Rumeenia pealinna ürituse staarina.
Ursula von der Leyen polnud tosin aastat tagasi Bukarestis peetud Euroopa Rahvapartei kongressi ajal veel pildil, eile aga saabus Rumeenia pealinna ürituse staarina. Foto: Vadim Ghirda

Euroopa Rahvapartei (EPP) gruppi kuuluvad paremtsentri erakonnad koondavad täna kevadsuvisteks eurovalimisteks ridu Bukarestis, kus nad pidasid oma parteikongressi ka tosin aastat tagasi.

Vaatamata sarnasele sinakates toonides poliitglamuurile on kahe Bukaresti kohtumise vahel muutunud paljugi.

Kui 2012. aasta oktoobris istuti maha varem diktaator Nicolae Ceaușescu lossina tuntud Parlamendipalee kulla ja karra keskel, siis nüüd peetakse aru Romexpo messikeskuse spartalike välikäimlate ja angaaride vahel. Kui välja arvata hiljuti Poola peaministri kohale naasnud Donald Tusk, on vahetunud ka näod kongressi pealaval.

Toona Euroopa juhtjõudu esindanud Saksa liidukantsler Angela Merkel on pensioneerunud ja Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) kukkunud Saksamaal opositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles