ÜK kaebas Põhja-Iiri amnestiaseaduse otsuse edasi

Copy
Sellel fotol, mis on tehtud 30. jaanuaril 1972, tiris Briti sõdur katoliiklasest meeleavaldajat verise pühapäeva tapmiste ajal, kui Briti langevarjurid tulistasid Londonderrys maha 13 katoliiklasest kodanikuõiguste meeleavaldajat. Vahetult pärast seda teatas Iiri Vabariiklik Armee (IRA), et nende vahetu poliitika on tappa nii palju Briti sõdureid kui võimalik.
Sellel fotol, mis on tehtud 30. jaanuaril 1972, tiris Briti sõdur katoliiklasest meeleavaldajat verise pühapäeva tapmiste ajal, kui Briti langevarjurid tulistasid Londonderrys maha 13 katoliiklasest kodanikuõiguste meeleavaldajat. Vahetult pärast seda teatas Iiri Vabariiklik Armee (IRA), et nende vahetu poliitika on tappa nii palju Briti sõdureid kui võimalik. Foto: Thompson/AFP/Scanpix

Ühendkuningriik teatas neljapäeval, et kaebas edasi kohtuotsuse, mis ütleb, et aastakümneid väldanud Põhja-Iiri konflikti vastaspoolte võitlejatele puutumatuse tagav seadus ei vasta Euroopa seadustele.

Belfasti kohus otsustas eelmisel nädalal, et konflikti osapooltele puutumatuse tagav seadus on vastuolus Euroopa inimõiguste konventsiooniga (ECHR).

«Olles kaalunud otsuse kõiki aspekte, esitas ÜK valitsus Põhja-Iiri apellatsioonikohtule apellatsioonitaotluse,» ütles London.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles