Biden aastakõnes: Putini ees ei kummarda ma kunagi ja tänu eakusele näen probleeme selgelt (2)

Uuendatud 8. märts 2024, 08:36
Copy
USA president pidamas Kongressis aastakõnet. Tema seljataga asepresident Kamala Harris ja esindajatekoja spiiker Mike Johnson.
USA president pidamas Kongressis aastakõnet. Tema seljataga asepresident Kamala Harris ja esindajatekoja spiiker Mike Johnson. Foto: ELIZABETH FRANTZ / Reuters / Scanpix

USA president Joe Biden lubas Kongressis peetud aastakõnes «Olukorrast riigis», et ei kummarda kunagi Venemaa juhi Vladimir Putini ees. Samuti möönis 81-aastane riigipea, kellele heidetakse ette liigset eakust teiseks ametiajaks kandideerimiseks, et oma vanuses näeb ta probleeme selgemalt.

Biden kutsus USA Kongressi üles Ukrainat toetama, sest tema sõnul ei peatu Putin Ukrainas, kui teda ei takistata. Bideni veendumusel suudab Ukraina Putini agressiooni peatada, kui riigile antakse kaitselahingus vajalikud relvad.

«Venemaa Putin on marsil, tungib Ukrainasse ja külvab kaost kogu Euroopas ja kaugemalgi. Kui keegi siin ruumis arvab, et Putin peatub Ukrainas, siis ma kinnitan teile, et ta seda ei tee,» hoiatas riigipea. «Pole kaua aega tagasi, kui vabariiklastest president Ronald Reagan kõmistas: «Härra Gorbatšov, lõhkuge see müür,»» lausus Biden, kes viitas kuulsale 1987. aasta Berliini kõnele külma sõja lõpuaegadel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles