IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Vene sõjaväelastele muutub nn Budanovi kolmnurgas viibimine aina ebatervislikumaks

Igor Taro
, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Teisipäeval kahjustasid Ukraina meredroonid Krimmi rannikul Vene patrull-laeva Igor Kotov.
Teisipäeval kahjustasid Ukraina meredroonid Krimmi rannikul Vene patrull-laeva Igor Kotov. Foto: Ukraina kaitseministeerium / REUTERS / Scanpix

Hoolimata keerulisest olukorrast idarindel on Ukraina kaitsetegevuses ka helgeid hetki – ukrainlased on suutnud okupante mõnevõrra tagasi suruda Luhanski oblastis ja Marjinkast põhjas ning osalt on lahinguaktiivsus langenud. Nn Budanovi kolmnurgas viibimine on Vene sõdurite jaoks endiselt tervist kahjustav, kirjutab rindesündmuste ülevaates sõjavaatleja ja riigikogu liige Igor Taro.

Luhanski operatiivsuunal on lahingute intensiivsus langenud. Sinkovka piirkonnas on rünnakud tagasi löödud, Tabajivka juures Svatove ja Kupjanski vahel on ukrainlased suutnud oma viimatise taktikalise edu kindlustada.

Peamine löögisuund on möödunud päevadel olnud Jampolivkale Lõmani suunal. Seal pole Vene okupandid siiski tulemusi saavutanud. Viimati proovisid nad seal suuremat rünnakut 2.–3. märtsi paiku ja tegid seda tankide ning isegi Hiina golfiautodega. Kuigi edukas too katse polnud, sest esimene tank lendas miinil õhku ja ülejäänud tehnikaühikud langesid droonide ja suurtükitule roaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles