Iirimaa esitab põhiseaduse referendumil rahvale küsimuse: kus on naise koht? (1)

Postimees
Copy
Iirimaa Riikliku Naiste Nõukogu aktivistid ärgitavad paar päeva enne referendumit Dublinis inimesi toetama põhiseaduse muudatusi, mis laiendavad pere definitsiooni ja võtavad konstitutsioonist välja väite, et naise põhiroll on pere eest hoolitsemine.
Iirimaa Riikliku Naiste Nõukogu aktivistid ärgitavad paar päeva enne referendumit Dublinis inimesi toetama põhiseaduse muudatusi, mis laiendavad pere definitsiooni ja võtavad konstitutsioonist välja väite, et naise põhiroll on pere eest hoolitsemine. Foto: PAUL FAITH / AFP / Scanpix

Praegu kehtiva Iirimaa põhiseaduse kohaselt on abielu perekonna lahutamatu osa ning emade väärtus ühiskonnale lähtub sellest, et nad täidavad oma «kohustusi kodus». 

Täna toimuv referendum annab nüüd rahvale võimaluse öelda, kas selliseid aluspõhimõtted ikka sobivad riigile, kus üle 40 protsendi lastest sünnib väljaspool abielu ja enamik naisi käib palgatööl.

87 aasta taguse põhiseaduse sõnastuse muutmise küsimus on Politicoga rääkinud Iiri ametnikud teinud aga ärevaks, sest inimesed näivad pidavat välja käidud uusi seadusepügalaid arusaamatuks ning teema on kaaperdanud äärmuslased, kelle väitel liigutakse traditsioonilistest katoliiklikest pereväärtustest loobumise suunas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles