Briti kaitseministeerium: Ukraina droonirünnakud kärpisid Venemaa naftatöötlemisvõimsust

Postimees
Copy
Ukraina sõdur otsimas Bahmuti lähistel taevast vastase droone. NB! Foto on illustreeriv.
Ukraina sõdur otsimas Bahmuti lähistel taevast vastase droone. NB! Foto on illustreeriv. Foto: Madeleine Kelly / ZUMA Press / Scanpix

Ukraina droonirünnakud rafineerimistehaste vastu kogu Venemaal on tõenäoliselt ajutiselt vähendanud idanaabri naftatöötlemisvõimsust, selgub täna avaldatud Briti kaitseministeeriumi luureraportist.  

Eelmisel nädalal kehtestas Venemaa kuuekuulise bensiini ekspordikeelu, et stabiliseerida siseturu hindu kasvava nõudluse tingimustes. 

Ekspordikeeld leevendab survet tarnetele ja võimaldab Venemaal teha parandustöid neis rafineerimistehastes, mis on Ukraina droonirünnakutes kahjustada saanud.

Siiski võivad need parandustööd venida brittide hinnangul tavalisest pikemaks, kuna lääne sanktsioonid takistavad mõningate vajalike komponentide importi Venemaale.

Tegemist ei ole hea uudisega Kremli jaoks, kuna järgmisel nädalal toimub niinimetatud presidendivalimiste esimene voor, mille eel ollakse tundlikud nii bensiini kui teiste igapäevaste tarbekaupade hinnatõusu suhtes.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles