Prantsusmaa tulvades sai surma vähemalt kolm inimest

Copy
Päästjad osalemas seitsme kadunud inimese otsimisel Gardoni jões 10. märtsil 2024 pärast tugevat vihmasadu Kagu-Prantsusmaal.
Päästjad osalemas seitsme kadunud inimese otsimisel Gardoni jões 10. märtsil 2024 pärast tugevat vihmasadu Kagu-Prantsusmaal. Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP / SCANPIX

Prantsusmaa tulvades sai pühapäeval surma vähemalt kolm ja kadunud on veel neli inimest, teatasid võimuesindajad.

Päästetöötajad otsisid pühapäeval seitset inimest, kelle seas kahte last, kes jäid kadunuks riigi lõunaosa tabanud tugevas tormis ning kellest enamiku puhul kardetakse, et nad olid autosse lõksu jäänud ning vesi viis nad üleujutatud sildadelt kaasa.

Laupäeva õhtul püüdis neljaliikmeline pere, kelle seas olid ka nelja- ja 13-aastane laps, ületada Gardoni jõge Nimes'i linnast põhjas asuva Dionsi küla sillal, märkis prefektuur.

Isa ja kaks last on jätkuvalt kadunud, kuid päästjad leidsid 40-aastase ema, kes oli samuti autos, ja ta viidi haiglasse.

Pühapäeval otsingud helikopteri kaasabil Dionsis jätkusid, sild oli endiselt vee all.

Päästjad otsisid ka kaht naist (47 ja 50 eluaastat) Goudargues'i linnast, kes tegid hädaabikõne samuti sealselt sillalt, enne kui kontakt nendega kadus.

Veel üks autojuht, Belgia kodanik, on kadunud ning temagi puhul kahtlustatakse sillalt veevooluga kaasa tõmbamist. See vahejuhtum leidis aset Gardi departemangus Gagnieres'i külas.

Tee oli suletud ja politseinik keelas juhil sillale sõita.

Autos oli ka reisija, samuti Belgia kodanik, kel õnnestus välja pääseda ja ronida puu otsa, kust ta rohkem kui kaks tundi hiljem päästeti.

Pühapäeva õhtul teatati, et lähedusest leiti surnukeha, kelle isikuandmed on tuvastamisel.

Naabruses asuvas Ardeche'i departemangus jäi laupäeval kadunuks sealse Saint Martin de Valamas' küla hüdroelektrijaama juhtivtöötaja. Otsingud jätkuvad.

Siseminister Gérald Darmanin ütles, et päästjad viisid Ardeche'i ja Gardi departemangudes läbi tormi ja paduvihmadega seoses kokku 35 erineva otstarbega operatsiooni.

Minister lisas, et kõik sildadelt jõevette pühitud autod on leitud, kuid mitte inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles