Jerzy Buzek viidi haiglasse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerzy Buzek mullu novembris Tallinnas.
Jerzy Buzek mullu novembris Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Parlamendi endine president ja Poola ekspeaminister Jerzy Buzek toimetati eile Krakówi haiglasse.

Poola Raadio kodulehe teatel pole jaanuaris europarlamendi presidendi kohalt tagasi astunud 72-aastase poliitiku seisund siiski tõsine ning Buzeki esindaja sõnul tehakse talle haiglas uuringuid.

Buzeki kolleegide sõnul pole ta oma tervise üle kaevanud, samas tuntakse teda poliitikuna, kes töötas hiliste õhtutundideni, tihti 18-20 tundi päevas.

Buzek on esimene Euroopa Liidu institutsioonides nii tähtsale esinduskohale tõusnud idaeurooplane, kelle valimine europarlamendi presidendiks leidis aset 20 aastat pärast esimesi vabu valimisi Poolas ja viis aastat pärast raudse eesriide tagant vabanenud riikide liitumist ELiga.

1940. aastal sündinud Buzek, kes oli tegev vastupanuliikumiseks paisunud Solidaarsuse põrandaalustes struktuurides, on kuulunud Poola seimi ning pidanud aastatel 1997-2001 ka valitsusjuhi ametit.

2004. aastal sai temast Poola saadik Euroopa Parlamendis, kus ta töötab rahvasaadikuna tänaseni, kuuludes konservatiivse Euroopa Rahvapartei fraktsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles