USA evakueeris oma saatkonna töötajad kodusõja äärel olevast Haitist (1)

Copy
USA saatkonna kõrval asuv tänav Port-au-Prince'is (Haitil) on liikluseta. USA sõjavägi teatas pühapäeval, et on lennanud kohale, et tugevdada delegatsiooni turvalisust ja hõlbustada personali lahkumist.
USA saatkonna kõrval asuv tänav Port-au-Prince'is (Haitil) on liikluseta. USA sõjavägi teatas pühapäeval, et on lennanud kohale, et tugevdada delegatsiooni turvalisust ja hõlbustada personali lahkumist. Foto: Odelyn Joseph / AP

Kuna Haiti pealinnas süveneb jõuguvägivald, hakkasid pühapäeval Port-au-Prince'ist lahkuma mitmete diplomaatiliste esinduste liikmed, sealhulgas USA saatkonna töötajad ja Saksamaa suursaadik.

Kuritegelikud rühmitused, kes juba kontrollivad suurt osa Port-au-Prince'ist ja ka ülejäänud riiki viivaid teid, on viimastel päevadel vallandanud Haitil kaose. Jõugud üritavad kukutada peaminister Ariel Henryt läänepoolkera vaeseima riigi juhi kohalt.

USA sõjavägi teatas pühapäeva varahommikul, et on ellu viinud operatsiooni, et suurendada USA Port-au-Prince'i saatkonna turvalisust, võimaldada meie saatkonna missioonidel jätkuda ja võimaldada vähemolulistel töötajatel lahkuda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles