NURRUV OHT Jaapanis hoiatati inimesi vähki tekitava kemikaali mahutisse potsatanud kassi eest

Copy
Tokyo lähedal Kamakuras asuva templi töötaja tõstab kassi. Pildil olev loom pole kuidagi seotud keemiamahutisse kukkunud kassiga.
Tokyo lähedal Kamakuras asuva templi töötaja tõstab kassi. Pildil olev loom pole kuidagi seotud keemiamahutisse kukkunud kassiga. Foto: Shizuo Kambayashi / AP / Scanpix

Jaapani lääneosas asuva Fukuyama linna elanikke hoiatati kassi eest, kes kukkus ohtliku kemikaali mahutisse ning pärast sealt uuesti väljaturnimist liigub nüüd linnas ringi.

Üks Fukuyama metallitehase tööline märkas eile hommikul tööle tulles kuuevalentse kroomimahuti juurest eemale viivaid käpajälgi, teatas ettevõte, kelle territooriumil kummaline vahejuhtum aset leidis. Turvakaamera videol oli näha tehase territooriumilt põgenevat kassi.

Kolme meetri sügavuses mahutis hoitav kuuevalentne kroom on kantserogeenne ja võib puudutades tekitada nahapõletikku. Silma sattumise korral võib see põhjustada aga pimedaks jäämist.

«Teatasime ohust kohe politseile, Fukuyama linnale ja tehase ümbruse piirkondadele,» ütles firma esindaja.

Linnavõimud manitsevad inimesi kassi mitte paitama ja teavitama viivitamatult politseid, kui teda kusagil nähakse.

Kuuevalentne kroom on kollast kuni punakaspruuni värvi, mis tähendab, et aine sisse kukkunud kass võib samuti nüüd seda karva olla, kirjutas Jaapani avalik-õiguslik ringhääling NHK.

Üks kohalik väljendas portaaliga News on Japan rääkides muret keemilise ohu pärast. «Ma loodan, et kass püütakse varsti kinni, enne kui ta teeb mingit kahju,» lausus Fukuyama elanik.

Täna õhtupoolikuks ei olnud keegi veel keemilisest kassist võimudele teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles