Kreml tahtis Navalnõi liitlase ründamisega sõnumit saata

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Leedus elav Leonid Volkov töötas kuni 2023. aastani Aleksei Navalnõi kantseleiülemana ja korruptsioonivastase sihtasutuse esimehena.
Leedus elav Leonid Volkov töötas kuni 2023. aastani Aleksei Navalnõi kantseleiülemana ja korruptsioonivastase sihtasutuse esimehena. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi lähedast liitlast Leonid Volkovit rünnati üleeile õhtul Leedus oma kodu ees haamriga. Leedu kaitsepolitsei sõnul organiseeris vahetult enne Venemaa presidendivalimisi toimunud rünnaku Vene opositsioonitegelase vastu Kreml.

Volkov ütles sõltumatule Vene uudisteväljaandele Meduza vaid mõni tund enne teisipäevast intsidenti, et on pärast Navalnõi surma mures oma julgeoleku pärast. Volkov ei muretsenud asjatult ja Kremli kriitikut rünnati jõhkral moel.

Veel tuvastamata isik purustas Volkovi auto aknad, pritsis talle silma pisargaasi ja seejärel peksis teda haamriga. 43-aastane Volkov sattus pärast teisipäevast rünnakut lühiajaliselt haiglasse.

Volkovi naine Anna Birjukova jagas sotsiaalmeedias fotosid oma abikaasast, millel oli näha tema vigastused, sealhulgas sinine silm, haav otsmikul ja teksapükstest läbi imbunud vereplekk jalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles