ÜLEVAADE Vene-meelse Fico kärkimine peletas julgeoleku tippkonverentsi Slovakkiast minema

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Slovakkia peaminister Robert Fico on lubanud teha elu kibedaks valitsusvälistel organisatsioonidel, mida ta süüdistab katses valitsust kahjustada.
Slovakkia peaminister Robert Fico on lubanud teha elu kibedaks valitsusvälistel organisatsioonidel, mida ta süüdistab katses valitsust kahjustada. Foto: Tomas Tkacik/SOPA Images/Zuma Press Wire/Scanpix

Pärast Slovakkia populistist peaministri Robert Fico valitsuse rünnakute alla jäämist otsustas mainekas mõttekoda GLOBSEC kolida oma tegevuse lipulaevaks oleva maailma juhtiva julgeolekukonverentsi Bratislavast Prahasse.

Fico ja tema kaaslased erakonnas Smer on korduvalt ähvardanud GLOBSECi tiibu kärpida, kuid konverentsi Slovakkiast ära viimise otsuses mängis ajalehega Denník N rääkinud mõttekojale lähedase allika väitel rolli ka pelgus, et valitsuse Vene-meelne poliitika muudab keeruliseks mõjukate külaliste Bratislavasse meelitamise. Mullu kevadel ehk enne Fico peaministriks saamist peetud konverentsil osalesid näiteks Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron.

Nii toimubki tänavune konverents augusti viimasel nädalalõpul hoopis Prahas ning Tšehhi presidendist Petr Pavelist saab ürituse patroon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles