VASTUHAKK Venemaal peeti kaheksa inimest kinni vandalismi eest valimisjaoskondades

Copy
Valimisjaoskond Vladimiri oblastis Suzdalis.
Valimisjaoskond Vladimiri oblastis Suzdalis. Foto: Vladimir Vjatkin / IMAGO / Sputnik / Scanpix

Venemaal peeti reedel alanud niinimetatud presidendivalimiste esimesel päeval kinni vähemalt kaheksa inimest väidetavate vandalismiaktide eest valimisjaoskondades, teatasid ametnikud.

Ametivõimud ei ole öelnud, kas tegemist oli autoritaarse riigipea Vladimir Putini vastu suunatud protestidega. Riigimeedia teatel jätkub hääletamine normaalselt.

Sõltumatu väljaanne SOTA avaldas video, millel vanem naine paneb Lõuna-Moskva jaoskonnas valimiskabiini põlema.

Videol on näha rahulikult kabiini poole suunduvat naist, kes astub siis leegitsevast kabiinist välja. Valimisjaoskond täitub suitsuga ja naine võetakse kinni.

SOTA teatel leidis sündmus aset Moskva lõunaosas Marjino piirkonnas.

Ühes teises Moskva valimisjaoskonnas peeti kinni naine, kes valas hääletuskasti värvi. Talle esitati süüdistus valimisõiguse kasutamise takistamises.

Värvi kasutati valimiste häirimiseks veel kolmes Venemaa piirkonnas: Voronežis, Karatšai-Tšerkessi vabariigis ja Rostovis.

Siberis Handi-Mansimaal peeti kinni naine, kes üritas valimiskasti Molotovi kokteili ehk süütepudeli abil põlema panna, ütlesid ametikud.

Tšeljabinskis võttis politsei kinni mehe, kes süütas valimisjaoskonnas ilutulestikuraketi, teatas uudisteagentuur TASS kohalikule valitsusele viidates.

Vandalismiaktidest on tulnud teateid ka Peterburist ja annekteeritud Krimmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles