POSTIMEES UKRAINAS Ukraina ehitab kiirkorras võimsat kaitseliini (3)

Juri Larin
, kaasautor
Copy
Nn draakonihammaste rida nii kaugele, kui silm ulatub.
Nn draakonihammaste rida nii kaugele, kui silm ulatub. Foto: Harkivi Oblasti Administratsiooni Pressiteenistus

Ukraina ehitab praeguse rindejoone lähimas tagalas kiirkorras võimsat kaitseliini Vene vägede võimaliku läbimurde peatamiseks.

Kindlustused on võrreldavad venelaste «Surovikini liiniga», mis peatas eelmisel suvel Ukraina pealetungi lõunarindel, kuigi need pole päris nii mastaapsed. Postimees käis Harkivi oblastis ühe sellise, rühmasuurusele üksusele mõeldud kindlustuse ehitusel.

«See päästab sõdurite elu isegi siis, kui tuleb otsetabamus,» rääkis ehitaja Ruslan, näidates spetsiaalsest betoonist valatava blindaaži karkassi. Punker ulatub neli-viis meetrit maa alla.

Otsetabamuse all pidas Ruslan silmas, et punker peab vastu pidama mitmikraketiheitja Grad raketi, 152-millimeetrise mürsu või 120-millimeetrise miini otsetabamusele. Lennukipommi otsetabamusele selline punker siiski vastu pidada ei pruugi.

Rühmasuurusele üksusele (umbes 30 sõdurit) mõeldud ühes rindekindluses on vähemalt neli mitme väljapääsuga betoonpunkrit, mis on omavahel ühendatud kaevikutega. 1,7 meetri sügavused kaevikud on osaliselt samuti kaitstud betoonplaatide või jämedate prussidega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles