USA endine asepresident Pence ei toeta seekord Trumpi (1)

Copy
FILE PHOTO: U.S. Donald Trump ja endine asepresident Mike Pence  REUTERS/Carlos Barria/File Photo
FILE PHOTO: U.S. Donald Trump ja endine asepresident Mike Pence REUTERS/Carlos Barria/File Photo Foto: Carlos Barria

USA endine asepresident Mike Pence ütles reedel, et ta ei toeta ekspresident Donald Trumpi tema püüdlustes jõuda uuesti Valgesse Majja.

«See ei tohiks olla üllatus, et ma ei toeta sel aastal Donald Trumpi,» ütles Pence Fox Newsile antud intervjuus.

USA meedia nimetas teadet «pommuudiseks» ja «jahmatavaks», kuigi tegelikkuses on sügavad lahkhelid need kaks meest pärast ametist lahkumist lahku ajanud ning toetus oleks olnud üllatus.

Nad võõrdusid pärast seda, kui Trump üritas Pence'i survestada, et ta aitaks tal tühistada 2020. aasta valimiskaotuse Joe Bidenile, rünnates teda korduvalt sotsiaalmeedias, kui ta skeemiga kaasa ei läinud.

Pärast seda, kui Trumpi ja tema liitlaste mitmed katsed valimistulemusi õõnestada ebaõnnestusid, suunas toonane president oma toetajate jõugu ründama Kapitooliumi, kus mõned skandeerisid «Mike Pence võlla!».

Pence ütles Fox Newsile, et Trump on sõnastanud ja järgib tegevuskava, mis on vastuolus konservatiivide agendaga, mida neli aastat kestnud võimuperioodil järgiti.

Endine asepresident oli üks Trumpi varajasi rivaale vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimiste kampaania alguses, kuid ta otsustas loobuda mullu oktoobris tagasihoidliku toetuse tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles