KIMMEL JA HEINMAA UKRAINAS Videoreportaaž Mõkolajivit tabanud raketirünnakust (4)

Copy

Reporter Madis Kimmel ja operaator Ivar Heinmaa alustavad ajakirjanduslikku ringkäiku Ukrainas. Audioblogis annavad mehed ülevaate päevasündmustest ja avavad lugude valmimise telgitaguseid.

Nädalavahetuse rünnakutes Odessale ja Mõkolajivile on kokku hukkunud vähemalt 22 inimest ja vigastatutena haiglasse viidud 80 inimest. Video on eilse rünnaku tagajärgedest Mõkolaivis.

Kohalike sõnul on Mõkolajivis viimased kaks kuud olnud vaikne, kuid nüüd kasutasid venelased topeltrünnakut, et tekitada võimalikult suuri kahjustusi. Ukrainlastele omaselt asutakse kohe pärast päästetööde lõppu rünnaku asukohta taastama.

Esimeses osas räägib Madis Kimmel teeleasumisest, lõputuna tunduvast sõitmisest läbi Poola ja sellest, miks ei tahtnud Ukraina toll Ivar Heinmaad riiki lubada.

Teises osas kuuleb hommikusest leinaminutist Ukrainas, intervjuust kolleeg Neeme Rauale ning raketirünnaku purustustest Odessas, kus Madis Kimmel sattus muu hulgas ka Rumeenia TikTokki.

Vene armee ründas üleeile Odessa linna kahe Iskander-tüüpi ballistilise raketiga, mis saadeti teele paarikümneminutilise vahega. Topeltlöögis sai viimaste andmete järgi surma 21 ja vigastada 75 inimest. Sündmuskohal on päästetööd lõppenud, kuid pilt on trööstitu. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles