INTERVJUU Hodges: NATO peasekretär peaks tulema Ida-Euroopast (4)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
USA erukindrali Ben Hodgesi sõnul peaksid USA ja Saksamaa kindlalt välja ütlema, et Ukraina peab sõja võitma. See oleks Kremlile võimas signaal, et Ukrainale pakutakse kõike, mida on selleks vaja.
USA erukindrali Ben Hodgesi sõnul peaksid USA ja Saksamaa kindlalt välja ütlema, et Ukraina peab sõja võitma. See oleks Kremlile võimas signaal, et Ukrainale pakutakse kõike, mida on selleks vaja. Foto: Edmond Mäll/Balti Kaitsekolledž

Just mitme lääneriigi eelarvamuse pärast, et idaeurooplased on liiga Vene-vastased, peakski järgmiseks NATO peasekretäriks saama keegi Ida-Euroopast, ütles intervjuus Postimehele märtsi algul Balti Kaitsekolledži Venemaa-teemalisel konverentsil osalenud USA erukindral Ben Hodges.

Seejuures pidas ta sellele ametikohale kõige õigemaks inimeseks Eesti peaministrit Kaja Kallast. Ukraina sõjas tuleb erukindrali sõnul aga tööstusliku võidurelvastumise aasta.

USA abipakett Ukrainale on takerdunud ja Euroopal on olnud probleeme Ukrainale abi saatmisega – see kõik on avaldanud Ukraina sõjaväele tõsist mõju. Seda peetakse üheks Avdijivka kaotamise põhjuseks. Kui olukord abi saatmisel ei muutu, kas on Ukraina jaoks siis parim stsenaarium see, et neil õnnestub Venemaa rünnakuid tõrjuda? Kas venelaste täielik väljatõrjumine on välistatud?

Sellel aastal. Arvan, et 2024. aasta tuleb tööstusliku konkurentsi aasta, see tähendab, et mõlemad pooled püüavad taastada oma laskemoona, hooldust, logistikat ning ukrainlased peavad oma üksused ümber ehitama.

Ukrainal ei ole võimalik Venemaad sel aastal välja lüüa. Nii et ma eeldan, et uue [Ukraina vägede] ülema kindral Sõrskõi ülesanne on stabiliseerida rinne ja võita aega, et Ukraina saaks oma logistika üles ehitada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles