POSTIMEES UKRAINAS Eesti teab, kust osta Ukrainale kahe miljardi eest mürske (8)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Eesti kaitseminister Hanno Pevkur täna Ukrainas vahepeatuse ajal teel Kiievisse, kus ta homme kohtub Ukraina kaitseministriga ja osaleb julgeolekufoorumil.
Eesti kaitseminister Hanno Pevkur täna Ukrainas vahepeatuse ajal teel Kiievisse, kus ta homme kohtub Ukraina kaitseministriga ja osaleb julgeolekufoorumil. Foto: Jaanus Piirsalu

Eestil on võimalus osta Ukraina armee jaoks kahe kuni kolme miljardi euro eest mürske ja rakette, kui liitlased annavad selleks raha, ütles Eesti kaitseminister Hanno Pevkur intervjuus Postimehele.

Arvestades mürskude hindu võib Postimehe hinnangul käia jutt suurusjärgus miljonist mürsust ja Grad-raketist. Selline kogus aitaks Ukraina armeel aasta lõpuni vastu pidada.

Pevkur teatas sellisest Eesti võimalusest eile Ukraina abistamise kontaktgrupi, tuntud ka kui Ramsteini grupp, kohtumisel. Gruppi kuuluvad kõik NATO riigid ja veel 24 riiki, nende hulgas Austraalia, Lõuna-Korea, Jaapan. Täna andis Pevkur intervjuu Postimehele teel Kiievisse kohtumisele Ukraina kaitseministri Rustem Umeroviga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles