Kim Jong-uni järel võib Põhja-Korea liidriks saada tema tütar. Kes ta on? (1)

Claire Lee
, AFP ajakirjanik
Copy
Põhja-Korea propagandameedia näitab riigi juhti Kim Jong-uni koos tütre Kim Ju-aega mandritevahelise ballistilise raketi esitlusüritusel 2022. aasta 27. novembril.
Põhja-Korea propagandameedia näitab riigi juhti Kim Jong-uni koos tütre Kim Ju-aega mandritevahelise ballistilise raketi esitlusüritusel 2022. aasta 27. novembril. Foto: Kim Jae-Hwan / SOPA / ZUMA / Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni mantlipärijaks diktatuuririigi eesotsas võib saada tema teismeeas tütar Kim Ju-ae. Kes ta aga on? AFP võttis uurida.

Esimest korda ilmus Kim Ju-ae avalikkuse huviorbiiti tunamullu, kui ta saatis diktaatorist isa mandritevahelise ballistilise raketi lansseerimisüritusel. Analüütikud on varem viidanud Ju-aele, kelle nime kusjuures ei ole riigimeedia kunagi avaldanud, vaid selle info uuris välja Lõuna-Korea luure, kui nn Põhja-Korea printsessile.

Riigimeedia ei ole kunagi teda kutsunud nimepidi, kuid Lõuna-Korea luure andmetel on tegemist Kim Jong-uni ja tema abikaasa, Ri Sol Ju ühise lapse Kim Ju-aega. Mullu ütles Lõuna-Korea, et ei suuda kinnitada, kas Kimil on ka tütrest vanem poeg, nagu on kahtlustatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles