Kaks Taanist Norrasse suundunud reisilennukit said pommiähvarduse

Postimees
Copy
Norwegian Airi lennuk Oslos Gardemoeni lennujaamas.
Norwegian Airi lennuk Oslos Gardemoeni lennujaamas. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / REUTERS / Scanpix

Vähemalt kaks eile Taanist Norrasse lennanud lennukit olid sunnitud õhuteekonna katkestama, sest mõlemale lennukile tehti pommiähvardus.

Norwegian Airi lennuki pardal olid inimesed, kes soovisid sõita neljapäeva õhtul Taani pealinnast Kopenhaagenist Norra väikelinna Solasse, vahendas eile Norra rahvusringhääling NRK. Lennukile tehti pommiähvardus, kinnitas Stavanger Afdenblad

«Võime kinnitada, et tegemist oli lennuga Kopenhaagenist Solasse. Lennuk maandus nüüd turvaliselt Kopenhaageni lennujaamas,» ütles lennufirma pressiesindaja Silje Glorvigen NRK-le eile õhtul.

Norra ajaleht Stavanger Aftenblad kirjutas samas, et maa peale tagasi kutsuti eile ka SASi lennuk, mis oli juba Norra õhuruumis ja lendas Stavangerisse. «Lennuk on pärast pommiähvardust ümber pöördunud ja asjaga tegeleb Taani politsei,» kommenteeris operatiivjuhtimise üksuse kõneisik Dag Steinkopf NRKle. Steinkopf kinnitas, et küsimus oli pommiähvarduses, ent rohkem ei täpsustanud. 

Lennukist väljudes ootasid reisijaid politseikoerad ja sinised vilkurid, rääkis NRK-le Stavangeri lennul viibinud Sarah Hesteness Kopenhaageni Kastrupi lennujaama ootesaalis. «Meile öeldi, et luba Stavangeris maanduda ei ole ja peame tagasi pöörduma,» sõnas Hesteness, lisades, et lennukiistmeid kontrolliti juba õhus, mistõttu reisijad tõusid püsti ning maandudes lubati lennukist kaasa võtta vaid joped. 

Reisilennuki pardal oli 150 reisijat. Kell 19.35 eile õhtul andis politsei märku, et kõik inimesed on edukalt evakueeritud, reisijate eest hoolitsetakse ning lennukit otsitakse läbi. NRK viitas samas, et lennukis oli tunda suitsulõhna. 

NRK teatel startis lennuk Kopenhaageni lennujaamast poole seitsme paiku õhtul kohaliku aja järgi ja pidi maanduma Stavangeri lennujaamas kohaliku aja järgi kell 18.40. Täpsemaid andmeid toimunu kohta kohalikud meediakanalid ei vahenda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles