California koolitulistajat süüdistatakse mõrvas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Koreas sündinud Goh Su-nam võttis USAsse elama asudes nimeks One L. Goh
Lõuna-Koreas sündinud Goh Su-nam võttis USAsse elama asudes nimeks One L. Goh Foto: SCANPIX

USAs Claifornias Oaklandis asuvas kristlikus kolledžis tapatalgud korraldanud meest süüdistatakse seitsmes mõrvas ja kolmes mõrvakatses.

43-aastane Lõuna-Korea päritolu One Goh õppis tapapaigaks olnud Oikos Universitys hooldustöötajaks, edastab Reuters.

Gohil ei lubatud õpinguid jätkata, kuna tal oli suhtlemis- ja käitumisprobleeme.

Politsei tabas mehe Oaklandi lähedal asuva väikelinna ostukeskuse juurest. Ta arreteeriti.

Oaklandi politseijuhi Howard Jordani kinnitusel on Goh koostööaldis, kuid ta ei kahetse inimeste tapmist.

Jordani sõnul ütles tulistaja, et teda kiusati ta keeleoskuse pärast ning see oli üks põhjusi, miks ta tahtis kätte maksta. Teiseks põhjuseks oli ta eemaldamine koolist.

USA võimud teatasid esmalt, et tulistamises kahtlustatava nimi on One Goh. Hiljem täpsustati, et 1968. aastal Lõuna-Koreas sündinud mees immigreerus USAsse 1990. aastal. Ta sünninimi oli Goh Su-nam, USAs võttis ta nimeks One L. Goh. Ta sai USA kodakondsuse 2000. aastal.  

Selle nädala esmaspäeval Oaklandis aset leidnud koolitulistamine oli suurim alates 2007. aastast. Siis tappis üks üliõpilane Virginia osariigis Blacksburgis asuvas Virginia Polytechnic Institute and State Universitys 32 inimest ning haavas sama palju inimesi, enne kui lõpuks end maha lasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles