POSTIMEES UKRAINAS Venelaste suurrünnaku tagajärjel on Harkiv täielikult elektrita (7)

Juri Larin
, kaasautor, Harkiv
Copy
Ida-Ukrainas asuv Harkiv on pidevalt Vene vägede sihtmärgiks. Kui aasta alguses rünnati elumaju ja ärisid (pildil), siis reedel linnale ja oblastile korraldatud mastaapne raketirünnak põhjustas olulist kahju regiooni energiasüsteemile.
Ida-Ukrainas asuv Harkiv on pidevalt Vene vägede sihtmärgiks. Kui aasta alguses rünnati elumaju ja ärisid (pildil), siis reedel linnale ja oblastile korraldatud mastaapne raketirünnak põhjustas olulist kahju regiooni energiasüsteemile. Foto: V Madiyevskyy / ukrinform / sipa

Harkivi elanikud ärkasid täna varahommikul võimsate raketiplahvatuste peale, rünnaku tõttu kadus linnas määramata ajaks elekter.

«Normaalselt toitu valmistada ei õnnestu, oleme siiani [sooja] söögita. Ent haiglast öeldi, et lapse vastuvõttu [arsti juurde] nad ära ei jäta, rääkis Harkivis kohapeal viibivale Postimehe korrespondendile kahe lapse ema Lilia.

Lilia pere elas koos teiste linlastega täna üle ühe suurema raketirünnaku alates Venemaa täiemahulise sissetungi algusest Ukrainale. Ühtlasi oli see kahe viimase kahe aasta võimsaim löök Harkivi energeetikasektori pihta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles