Oništšenko: Ljaško käitumine on meditsiiniline juhtum

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainas toodetud juust ühes Kiievi kaupluses.
Ukrainas toodetud juust ühes Kiievi kaupluses. Foto: SCANPIX

Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko seadis kahtluse alla tema pressikonverentsi nurjanud Ukraina parlamendisaadiku Oleg Ljaško vaimse tervise.

«Minu suhtumine on professionaalne. See on meditsiiniline juhtum,» tsiteerib Interfax tema sõnu.

«Pöördun selle situatsiooni lavastajate poole: haige inimese ärakasutamine sellistel eesmärkidel on ebahumaanne. See on kahekordselt julm, topelt ebahumaanne,» lisas Oništšenko.

Kõnealune intsident leidis aset 3. aprillil, kui Ljaško viibis Oništšenko pressikonverentsil. Ta andis peasanitaararstile üle paki Ukrainas toodetud juustu ja vorsti ning tegi talle ettepaneku neid maitsta.

«Näh, söö! See on meie Ukraina juust! Kõige parem! See on meie vorst.. .Meie pekk sälkudega! Kuidas Sina, kellel on ukraina perekonnanimi, võid keelata meie juustu Venemaal ära?» tsiteerib rahvasaadikut ajaleht Komsomolskaja Pravda v Ukraine.

Rahvasaadiku käitumisest nördinud Oništšenko lahkus saalist.

Tänavu veebruaris keelas Oništšenko juhitav tarbijate õiguste ja heaolu järele valvav amet (Rospotrebnadzor) ära mitme Ukrainas toodetava juustu sisseveo, kuna need ei vastavat Venemaal kehtivatelke standarditele.

23. märtsil hakkasid Vene ametnikud kontrollima Ukraina juustutööstusi.

Hiljem leppisid osapooled kokku, et toodete kvaliteeti hakkab kontrollima selleks spetsiaalselt välja valitud Ukraina laboratoorium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles