Ukraina ja Taani kaitseminister arutasid olukorda rindel ja kaitsekoostööd

Copy
Taani kaitseminister Troels Lund Poulsen (keskel), Ukraina kaitseminister Rustem Umerov (vasakul) ja Ukraina strateegiliste tööstuste minister Oleksandr Kamõšin Taani-Ukraina kaitsekoostöö konverentsil 23. märtsil Kiievis.
Taani kaitseminister Troels Lund Poulsen (keskel), Ukraina kaitseminister Rustem Umerov (vasakul) ja Ukraina strateegiliste tööstuste minister Oleksandr Kamõšin Taani-Ukraina kaitsekoostöö konverentsil 23. märtsil Kiievis. Foto: THOMAS PETER / REUTERS / Scanpix

Ukraina kaitseminister Rustem Umerov ja relvajõudude juhataja Oleksandr Sõrskõi arutasid laupäeval Kiievis Taani kaitseministri Troels Lund Poulseni ja teda saatva delegatsiooniga olukorda rindel, kaitsekoostööd ja hävituslennukite F-16 tarnimist.

«Ukraina-Taani kaitsekoostöö tiheneb ja väljatöötamisel on uus ühtne Ukraina ettevõtetesse investeerimise mehhanism, mille prioriteediks on otseinvesteeringud, ühised kaitseettevõtted, tootmise lokaliseerimine Ukrainasse,» ütles Umerov.

Ukraina kaitseminister tänas oma kolleegi Taani rolli eest paljudes Ukrainat toetavates algatustes ning eriti kaasjuhtimise eest F-16 lennukite tarnimisel ja Ukraina pilootide koolitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles