POSTIMEES UKRAINAS Ukraina saadik: meil on vaja relvi, et tappa 3000 Vene sõdurit päevas, siis ehk peatuvad (3)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Ukraina peab tänavu ära tegema tõsise kodutöö – mobiliseerima rohkem mehi armeesse, et asendada kaotusi ning anda puhkust neile, kes on rindel kaua sõdinud.
Ukraina peab tänavu ära tegema tõsise kodutöö – mobiliseerima rohkem mehi armeesse, et asendada kaotusi ning anda puhkust neile, kes on rindel kaua sõdinud. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukraina pikem strateegia on liitlaste abiga Venemaale selliste kaotuste ja probleemide tekitamine, et Venemaa ei saaks sõda jätkata ning viiks oma väed Ukrainast ära, ütles Postimehele Ukraina parlamendis suurt enamust omava presidendipartei Rahva Teener üks mõjukamaid liikmeid Mõkõta Poturaev.

Kohtusin Poturaeviga Kiievi kesklinnas hästivalvatud valitsuskvartalis. Dniprost pärit endine poliitiliste kampaaniate konsultant, 53-aastane Poturaev valiti Ukraina parlamenti 2019. aastal president Volodõmõr Zelenskõi partei Rahva Teener nimekirjas.

Zelenskõi partei saadikuid peetakse üldiselt väga kuulekateks parteisõduriteks, kes harva näitavad isiklikku initsiatiivi. Poturaev on üks väheseid erandeid, ta juhib Ukraina parlamendis infopoliitika komisjoni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles