Moskva kontserdimaja rünnaku kaks esimest kahtlusalust viidi kohtusse (19)

Uuendatud 24. märts 2024, 23:21
Copy
Moskva kontserdisaalis toimunud rünnakus kahtlustatav Dalerdzhon Mirzojev  Moskvas Basmannõi ringkonnakohtus.
Moskva kontserdisaalis toimunud rünnakus kahtlustatav Dalerdzhon Mirzojev Moskvas Basmannõi ringkonnakohtus. Foto: SHAMIL ZHUMATOV / REUTERS / Scanpix

Moskva kontserdimaja rünnaku kaks esimest kahtlusalust viidi pühapäeva hilisõhtul kohtusse, et esitada neile terrorismisüüdistus, teatasid Venemaa riiklikud uudisteagentuurid.

Uudisteagentuur TASS viitas Moskvas asuvale Basmannõi ringkonnakohtule.

Reedeses terrorirünnakus tapeti 137 ja sai haavata üle 180 inimese.

«Kahtlusalused Saidakrami Murodali Ratšabalizoda ja Dalerdžon Mirzojev said süüdistuse rühma inimeste korraldatud terrorirünnakus, mille tulemusel hukkusid inimesed,» vahendas TASS.

Kohus avaldas video, millel on näha, kuidas politseinikud toovad käeraudus kahtlusaluse kohtusaali. Hiljem avaldati fotod samast mehest, kes istub kohtualustele mõeldud klaaskambris.

Võimude sõnul on kahtlusalused välisriigi kodanikud.

«Basmannõi ringkonnakohus andis korralduse jätta Tadžikistani kodaniku Dalerdžon Mirzojevi terrorismiuurimise ajaks vahi alla kuni 22. maini,» selgus linnakohtute teatest. Avalduses lisati: «Mirzojevile esitati süüdistus terrorirünnaku toimepanemises rühma koosseisus ja ta on oma süüd täielikult tunnistanud.»

Vene meedia ja parlamendiliikme Aleksandr Hinšteini sõnul on osa kahtlusaluseid pärit Tadžikistanist.

Venemaa autoritaarse riigipea Vladimir Putini režiimi siseringi mitu kõrget liiget kutsusid Moskva kontserdimaja reedese ründamisega seoses üles naasma surmanuhtluse kui karistusviisi juurde.

Tadžikistani president Emomali Rahmon mõistis pühapäeval telefonikõnes Putinile hukka terrorirünnaku, mille väidetavalt olevat läbi viinud Tadžiki kodanikud.

Vene meedia ja julgeolekuteenistustega seotud Telegrami kanalid on väitnud, et neli ründajat olid tadžikid. Vene võimud on ametlikult öelnud vaid, et neli rünnakus kahtlustatavana kinni peetud meest on välismaalased.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles