PALJUNEVAD NAGU KÜÜLIKUD Tänu kliimamuutustele hüppas Saksamaal jäneste arvukus rekordkõrgeks

Postimees
Copy
Halljäneste heast käekäigust Saksamaal annab tunnistust seegi, et nad eksivad oma tavalistest elupaikadest eemale – nii lippas üks pikk-kõrv paari nädala eest Baierimaal Augsburgis ringi jalgpalliväljakul, kus parasjagu treenis kohalik kõrgliiga klubi.
Halljäneste heast käekäigust Saksamaal annab tunnistust seegi, et nad eksivad oma tavalistest elupaikadest eemale – nii lippas üks pikk-kõrv paari nädala eest Baierimaal Augsburgis ringi jalgpalliväljakul, kus parasjagu treenis kohalik kõrgliiga klubi. Foto: Klaus Rainer Krieger / Imago Images / Scanpix

Kui valdavalt kipuvad kliimamuutused loodust räsima, siis tänu mullu ebatavaliselt kuivaks ja soojaks osutunud kevadele kasvas Saksamaal muidu aina kahanenud halljäneste arvukus suuremaks kui kunagi varem.

Nii elaski jahimeeste viimase loenduse andmeil eelmise aasta esimesel poolel Saksamaa põldudel, aasadel ja niitudel keskmiselt 19 halljänest (Lepus europaeus) ruutkilomeetri kohta. «See on kõigi aegade tipptase,» lausus uudisteagentuurile DPA Saksamaa Jahiliidu (DJV) pressiesindaja Torsten Reinwald.

Jäneste arvukust hakati jälgima 2001. aastal ning näiteks 2022. aastal loendasid Saksamaa jahimehed keskmiselt 16 haavikuemandat ja -isandat ruutkilomeetri kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles