Pinged Hiina ja Filipiinide vahel Lõuna-Hiina merel kasvavad

Copy
Kuvatõmmis Filipiinide rannikuvalve videost, millel on näha Hiina rannikuvalve laev, mis manööverdab ohtlikult lähedalt mööda Filipiinide alusest. Sündmus leidis aset 22. märtsil Spratly saarestikus Filipiinide kontrolli all oleva Thitu saare lähedal.
Kuvatõmmis Filipiinide rannikuvalve videost, millel on näha Hiina rannikuvalve laev, mis manööverdab ohtlikult lähedalt mööda Filipiinide alusest. Sündmus leidis aset 22. märtsil Spratly saarestikus Filipiinide kontrolli all oleva Thitu saare lähedal. Foto: Filipiinide rannikuvalve / AFP / Scanpix

Hiina süüdistas neljapäeval Filipiine ja peab nende tegevust põhjuseks, miks pinged kahe riigi vahel on hiljuti kasvanud teravalt vaidlusalusel Lõuna-Hiina merel.

«Filipiini poole provokatsioonid on otsene põhjus Lõuna-Hiina mere teema hiljutises kuumenemises,» seisis kaitseministeeriumi avalduses pealkirjaga «Hiina ei luba Filipiinidel tegutseda omatahtsi».

Avalduse järgi süüdistab Peking Manilat välisjõududele toetumises ning Filipiinid rikkuvat sageli õigusi ja korraldavat sekeldusi merel, aga samuti levitavat väärteavet rahvusvahelise kogukonna eksitamiseks. Pekingi hinnangul liigub teema ohtlikul teel üha kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles