POSTIMEES UKRAINAS Sapöörid tassivad rindejooneni miine viis kilomeetrit käe otsas

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Sapöörirühma ülemseersant Artjom õpetab tankimiini paigaldamist.
Sapöörirühma ülemseersant Artjom õpetab tankimiini paigaldamist. Foto: Ukraina armee 31. mehhaniseeritud brigaadi pressiteenistus

Ukrainlaste kaitseliinide oluline osa on miiniväljad. Rindejoonel käib miiniväljade rajamine öösiti ja käsitsi. Ukraina 31. mehhaniseeritud jalaväebrigaadi sapöörirühma ülemseersant Artjom (39) rääkis Postimehele, kuidas see käib.

Kõigepealt rõhutas ta, et miinivälju rajavad nad praegu nii palju, kui jaksavad. Tehnikat võiks selleks rohkem olla. Kui eelmise suve pealetungi ajal oli suuri probleeme sellega, et ukrainlastel polnud spetsiaalset tehnikat miiniväljade ületamiseks, siis nüüd on samuti probleeme, et sapööridel ei jätku tehnikat. Seekord teistsugust.

Näiteks ei jätku distantsilt mineerimise tehnikat. Sellise tehnikaga tulistatakse välja spetsiaalsed mürsud, mis sisaldavad väikeseid, maapinnale jõudes ise aktiveeruvaid miine. See on eriti vajalik just rindejoonel, kus sellise tehnika abil saaks kiiresti mineerida võimalikke läbimurdekohti või siis lõike rindel, kus sapööridel on seda keeruline ja ohtlik teha pideva suurtükitule või droonirünnakute tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles