Madridi plahvatuses keegi viga ei saanud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferroviali grupi hoone juures Madridi idaosas plahvatas autopomm.
Ferroviali grupi hoone juures Madridi idaosas plahvatas autopomm. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania pealinna idaosas asuva konverentsikeskuse juures plahvatas täna hommikul autopomm, millest oli võime telefonitsi ette hoiatatud ja mis tänu sellele kedagi ei vigastanud.


Politsei ja kiirabi teatel oli pomm jäetud ühte sõidukisse Ribera del Loira tänaval, Campo de las Nacionese piirkonnas. Samas lähedal paikneb ka suure infrastruktuurigrupi Ferrovial peamaja, vahendasid AFP ja Reuters.

Plahvatus toimus kohaliku aja järgi kella üheksa paiku hommikul (kell kümme Eesti aja järgi). Lööklaines purunesid aknad, aga keegi kannatada ei saanud, sest eelnevalt oli ümbruskond inimestest tühjaks tehtud.

Punane Rist sai poolteist tundi varem anonüümse telefonikõne, milles hoiatati pommiplahvatuse eest baskide separatistliku rühmituse ETA nimel, ehkki ametlikult pole see vastutust veel võtnud.

Baskimaal toimuvad kolme nädala pärast regionaalsed valimised, kuid eile keelas Hispaania ülemkohus neil osalemast baskide rahvuslikel parteidel, mida süüdistatakse seotuses terroristidega.

ETA korraldas samas piirkonnas pommiplahvatuse ka kolme aasta eest veebruaris toimunud regionaalsete valimiste eel, õhkides ühes autos 30 kilo lõhkeaineid. Siis sai mitukümmend inimest vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles