VÕLTSARMEE Ukraina kaitseb hinnalist sõjavarustust vihmaveetorudest suurtükimulaaže ehitades (1)

Postimees
Copy
Ukraina sõdur tõelise D-20 haubitsa kõrval Donestki oblastis. Rindele on paigutatud Vene tule enda peale meelitamiseks aga ka sama relva mulaaže.
Ukraina sõdur tõelise D-20 haubitsa kõrval Donestki oblastis. Rindele on paigutatud Vene tule enda peale meelitamiseks aga ka sama relva mulaaže. Foto: Oleksandr Ratušniak / Reuters / Scanpix

Lääne abi kokkukuivamise tõttu on Ukraina armee asunud üha agaramalt vähest töökorras sõjavarustust Vene rünnakute eest kaitsma relvamulaažide abil, mida ehitatakse kõigest kättejuhtuvast.

Üks neist, kes aitab libarelvi ehitada, on Ungari piiri lähistel Võnohradivis väikest arhitektuurifirmat pidav 32-aastane Mõhhailo Roman. Päevatööna kavandab ühe lapse isast arhitekt valdavalt elumaju, kuid õhtuti asub ta plaanima nn Potjomkini armeed.

Koos seltskonna vabatahtlikega ehitab Roman salajases töökojas vineerist, metallist ja plastist torudest, vanadest rehvidest, vahtplasti jääkidest ja muust võimalikult odavast kraamist raketiheitjate ja suurtükkide mulaaže, mille abil petta Vene sõjaväge kulutama laskemoona libasihtmärkide pihta, kirjutas Briti ajaleht The Telegraph.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles