Erdoğan võib pärandada võimu Türgis oma droonitöösturist väimehele Selçuk Bayraktarile

Postimees
Copy
Droonitööstur Selçuk Bayraktar mullu koos abikaasa Sümeyye Erdoğaniga viimase isa, Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani korraldatud vastuvõtul Ankaras.
Droonitööstur Selçuk Bayraktar mullu koos abikaasa Sümeyye Erdoğaniga viimase isa, Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani korraldatud vastuvõtul Ankaras. Foto: Aserbaidžaani presidendi pressi- ja infoteenistus / president.az / CC BY 4.0 DEED / Wikimedia Commons

Enda nime kandvate tõhusate sõjadroonide tootmine on Selçuk Bayraktarist teinud Türgis omamoodi rahvuskangelase ning tänu abielule riigi presidendi Recep Tayyip Erdoğani tütre Sümeyyega on mees kerkinud sedavõrd võimutipu lähedale, et nüüd nähakse teda äia tõenäolise ametipärijana.

Pärast rohkem kui kahte kümnendit võimul ei saa 70-aastane Erdoğan 2028. aastal enam uuesti presidendiks kandideerida ning sel nädalal peetavate kohalike valimiste taustal on käivitunud Türgis arutelu selle üle, kes võiks siis kerkida uueks riigipeaks, kirjutas The Wall Street Journal. Varem sel kuul lausus president ise, et «vastavalt seadusel» on kohalike valimiste kampaania viimane, milles ta kaasa lööb.

44-aastane Bayraktar on varem väitnud, et tal pole poliitilisi ambitsioone, kuid ta ei välista ka tulevikus valimistel kandideerimist, kui Erdoğan peaks tal paluma seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles