Üle Saksamaa peetud traditsioonilised lihavõttemarsid nõudsid rahu Ukrainas ja Gazas (1)

Postimees
Copy
Täna Berliini lihavõttemarsile kogunenud inimesed nõuavad plakatil rahu Venemaaga ja NATOst lahkumist, aga ka välja astumist Maailma Terviseorganisatsioonist (WHO).
Täna Berliini lihavõttemarsile kogunenud inimesed nõuavad plakatil rahu Venemaaga ja NATOst lahkumist, aga ka välja astumist Maailma Terviseorganisatsioonist (WHO). Foto: Bernd Elmenthaler / Imago Images / Scanpix

Saksamaal toimub täna kokku umbes 70 traditsioonilist patsifistliku liikumisega seotud lihavõttemarssi, kus kutsutakse üles rahule, samas kui poliitikud üritavad oma sõnavõttudes ühendada rahusõnumit üleskutsetega toetada Ukrainat, suurendada kaitsekulutusi ja leevendada pingeid Gazas.

Tänavused rahumarsid toimuvad Saksamaal juhtmõtte «Nüüd rohkem kui kunagi varem üheskoos rahu nimel» all. Berliinis toimus lisaks rahumarsile ka ukraina ühenduste korraldatud protestiaktsioon n-ö valepatsifismi vastu, vahendas sealne avalik-õiguslik ringhääling RBB.

Politsei teatel kogunes pealelõunal alanud rahumarsile Saksamaa pealinnas umbes 3500 inimest, samas kui korraldajad teatasid 6000 osalisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles